Oktay Usta Elmalı Tart, Merhabalar hanımlar! Bugün misafirliklerin vazgeçilmezlerinden biri olan bir tarif ile karşınızdayım. Bugün ki tarifimizin malzemeleri oldukça kolay erişim sağlanabilecek malzemeleri. Bu nedenle oldukça kolay, kolay olmasına rağmen fazlasıyla lezzetli ve maliyetsiz bir tatlı hazırlayacağız. Neymiş bu tatlı diye sordu
ğunuzu duyar gibiyim! Fazla bekletmeden söyleyelim o halde: Elmalı Tart!
Oktay Usta ElmalıTart Harcı için
- 2 kilo elma
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 3 kaşık dövülmüş ceviz
Elmalı Tart Hamuru için
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 125 gr margarin (Yarım paket) yumuşak ada sıcaklığında
- Aldığı kadar un
Oktay Usta Elmalı Tart Harcın Nasıl Yapılır?
Elmaları bir bıçak yardımı ile bir güzel soyalım. Elmalar kararmadan hemen rendeleyelim pişirmek üzere ocağın üstüne ne alalım. Elmalı tart harcı kısık ateşte hafif hafif pişerken üzerine şeker ekleyerek karıştıralım.
20 dakika kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
Oktay Usta Elmalı Tart Hamuru
Tart hamuru için bir kabın içine yumurta ve şeker koyalım şeker eriyene kadar iyice çırpalım sonra margarini ekleyelim ve iki elimizle hamuru bir güzel yoğurarak margarini iyice yedirelim daha sonra sırayla kabartma tozunu, vanilyayı ve sıvıyağı ekleyelim.
Son olarak da unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bir parça koparalım ve buzdolabına koyalım geri kalan hamuru ise yağladığımız borcam veya tart tepsisine döşeyelim. Tart kalıbının kenarlarına kadar dolu hamurun içine elmalı harçla dolduralım. Buzdolabında serinleyen hamuru oklava yardımı ile açalım ve uzun şeritler keselim.
Kesmiş olduğunuz bu şeritleri harcın üzere şeritler şekilde dizerek güzel bir model verelim. Daha sonra 180 derece ısıtılmış olan fırında pişirelim. Piştikten sonra biraz dinlenmeye bırakım. Sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.
Afiyet olsun!