Patatesli Tart
Patatesli Tart, Hazırlanışı yaklaşık olarak 10 dakika süren patatesli tart hafif ve doyurucu bir lezzet olup özellikle kahvaltılarda ve bayanların günlerinde hazırlanan bu lezzet doyurucu bir etkiye sahiptir. Kalori düzeyinin düşüklüğü ve patates de bulunan şeker oranı nedeniyle az miktarda tüketilmesi ile doyurucu etki göstermektedir. Özellikle çocukların tüketeceği bu lezzet doyurucu ve içerisinde bulunan besin değerinden kaynaklı olarak büyük bir karbonhidrat ve protein deposudur.
Patatesli Tart Malzemeleri- 2 yumurta,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 6 küçük boy patates,
- 5-6 dal maydanoz,
- 1 orta boy soğan,
- Yarım çay kaşığı kadar pul biber ve karabiber,
- 2 su bardağı un,
- 3 çay kaşığı tuz,
- 1 paket kabartma tozu,
Patatesli Tart Nasıl Yapılır?
Patatesler soyularak yıkanarak kurulanır. Bir sebze tahtasında küçük küpler halinde doğranarak bir tava içerisinde hafiften kızartılarak bir kap içerisine alınır. Farklı bir kap içerisine soğan rendelenerek soğanın suyu sıkılır ve bir kap içine yumurtalar kırılarak bir kaşık yardımıyla sıkılmış soğan rendesi çırpılır. Karışımın üzerine yoğurt, sıvı yağ eklenerek karışımın içine un ve kabartma tozu, dal ince kıyılmış maydanoz, pul biber ve karabiber ile tuz eklenerek karıştırılır. En son olarak da daha önce küp şeklinde doğranan patates kızartmaları hamura eklenir. Daha önceden hazırlanan borcam veya tepsi altı margarinle yağlanır ve hazırlanan hamur için daha önce ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza sürülerek pişmek üzere fırına alınır.
Pişmesi tamamlanan patatesli tart fırından çıkartılınca soğuması amacıyla tezgâha alınır ve kare şeklinde dilimlere bölünerek bir servis tabağına alınarak servis edilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 15:26:12
Patatesli Tart ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|