Tart

Tart, hepimizin kafelerde yemeden önce hayranlıkla bir süre incelediği ve gözlerini alamadığı lezzetlerdendir. Tart meyveli, çikolatalı olarak birçok şekilde yapılır. Özellikle çilekli, böğürtlenli olanlara kimse hayır diyemez. Tadından önce görselliği ile gözümüzü doyuran bir pasta türüdür. Büyük tart kalıplarında yapıldığı gibi küçük porsiyonluk mini tartlarda hazırlamak mümkün.
Her ikisinde de inanılmaz bir lezzet yakalayacağınızdan şüpheniz olmasın. Tart hamuru kreması yapımı oldukça kolaydır. Tart yapmaktaki en önemli olan kısım tart hamurudur. Tart hamuru yapımı için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlar.
  • İlk olarak iyi bir hamur yapmak için tüm malzemelerin soğuk olarak kullanılması gerekiyor. Hatta zamanınız varsa un, pudra şekeri, tuz gibi malzemeleri de bir kap da karıştırdıktan sonra buzdolabında bir süre tutmanız iyi olacaktır.
  • Hamuru çok yoğurmamaya dikkat etmek gerekir. Bu nedenle mikser kullanmak çok daha iyi olacaktır.
  • Hamuru hazırlama aşamasında da açma aşamasında da hızlı yapmaya özen gösterin.
  • Hamuru çok fazla unlu bırakmayın ve kalın yapmayın. Yarım santim kalınlığında olabilir.
  • Hamuru tart kalıbına aldıktan sonra da yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Bu püf noktalarından sonra lezzetli bir tart yapımı tarifine bakalım.

Çilekli tart yapımı için gerekli malzemeler


Hamuru için

  • 500 gram un
  • 250 gram soğuk
    tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket çilekli krem şanti ve hazırlamak için bir çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 500 gram çilek
  • 80 gram bitter çikolata
Çilekli tart nasıl yapılır?

Derin bir kaba un un elenir ve üzerine pudra şekeri, tuz konularak iyice karıştırılır. Üzerine tereyağını küçük doğrayın ve mikser ile karıştırın. Kum gibi taneli hamur elde edilir. Bu hamur bir streç film arasına konulur ve buzdolabında bir saat kadar dinlendirilir. Ardından tezgâh üzeri çok hafif unlanır ve hamur yarım santim kalınlığında açılır. Tart kalıbına hamur yerleştirilir. Üzerine çatal ile delikler açın ve fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin. Ardından fırından alın ve soğumaya bırakın. Bu sırada kremayı hazırlayın. Kreması için süt, şeker, un ve nişasta bir tencereye alınır ve ocağa konulur. Bir yandan çırpılarak pişirilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır. Mikser ile tekrar çırpıyoruz böylelikle hem topak kalmıyor hem de daha çabuk soğuyor. Krema soğuması için kenara alınır ve bir çay bardağı süt ile bir paket çilekli krem şanti çırpılır. Krema soğuyunca şanti içerisine eklenir ve tekrar çırpılır. Bu esnada tart hamuru soğumuş olacaktır. Krema tart hamurunun üzerine yayılır. Çilekler yıkanır ve sapları ayıklanır. İnce ince dilimlenen çilekler sıra sıra tartın üzerine dizilir. Seksen gram bitter çikolata benmari usulü eritilir ve o da ince çizgiler oluşturularak çileklerin üzeri süslenir. Tartınız hazır. Evet biraz uğraştırıcı bir tarif de olsa emin olun ki emeğinize değecektir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 01:45:20
Tart ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tart Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tart"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Muzlu Jöleli Tart

Muzlu Jöleli Tart, Jölenin kek ile bütünleşmesi ile ortaya çıkan lezzete bir de muz parçacıklarının doğal aroması sayesinde damak üzerinde muazzam bir lezzet...
Devamını Oku

Tuzlu Tart

Tuzlu Tart, Herhangi bir kalıp kullanmadan, hamuru daha ince yağlı kâğıt üzerinde yapılan bir tatlı türüdür. Tartın tatlısı olduğu gibi tuzlu tart da yapılır...
Devamını Oku

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart Tarifi, bu tart özellikle çikolata severler için müthiş bir tarif. Genellikle meyvelisini hazırladığım tart tariflerime bu sefer farklı bir t...
Devamını Oku

Oktay Usta Elmalı Tart

Oktay Usta Elmalı Tart, Merhabalar hanımlar! Bugün misafirliklerin vazgeçilmezlerinden biri olan bir tarif ile karşınızdayım. Bugün ki tarifimizin malzemeler...
Devamını Oku

Yoğurtlu Tart

Yoğurtlu Tart hafif bir tatlıdır. Çocukları yoğurt yemeyen anneler için güzel bir tariftir. Meyveler ile çok lezzetli bir tatlı oluyor. Denemeniz tavsiye edi...
Devamını Oku

Çilekli Tart

Çilekli Tart: tart severler için belki de en lezzetli olanıdır. Hem çok yumuşak hem de oldukça lezzetli olan çilekli tart tarifini çilek zamanı bol çile...
Devamını Oku

Milföylü Elmalı Tart

Milföylü Elmalı Tart, Hafif ve lezzetli olan Milföylü elmalı tart hazırlanışı kolay ve kalori değerinin düşüklüğü nedeni ile özellikle rejim yapan kişilerin ...
Devamını Oku

Patatesli Tart

Patatesli Tart, Hazırlanışı yaklaşık olarak 10 dakika süren patatesli tart hafif ve doyurucu bir lezzet olup özellikle kahvaltılarda ve bayanların günlerinde...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart Hamuru, kullanılan malzemeleri basit ve yapımı çok kolay bir hamurdur. Tart hamuru aynı şekilde ama iç harcı değiştirilerek birçok kurabiye çeşidi yapıl...
Devamını Oku

Tart Kek

Tart kek: Kek sevenler için çok hoş bir alternatiftir. Bildiğimiz sıradan keklerin yerine çok daha şık ve lezzetli tart kekler yapabilirsiniz. Şahsen keki ço...
Devamını Oku

Kolay Tart Tarifi

Kolay Tart Tarifi, canı tatlı bir şeyler çeken herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bir tatlı türü olan kolay tart tarifimizi sizlere de ısrarla tavs...
Devamını Oku

Mini Tart

Mini tart, tart çok sevilen tatlı türlerinden biridir. Kolay ve pratik bir tariftir. Özel günler de sıklık ile tercih edilir. Porsiyonluk olarak mini ta...
Devamını Oku

Elmalı Tart

Elmalı tart, tart tarifleri içinde belki de en sevilenidir. Elmanın bol ve lezzetli olduğu kış aylarında kendinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın. Üstelik ko...
Devamını Oku

Portakallı Tart

Portakallı Tart, Portakalın aroması yapılacak tarz üzerinde muazzam bir lezzet oluşturmaktadır. Özellikle çocuklar tarafından severek tüketilen portakallı ta...
Devamını Oku

Vişneli Tart

Vişneli Tart, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve tatları ile meşhurdur. Çeşit çeşit yemekler, pastalar börekler yapılır. Hepsi birbirinden güzel olur. Yemekler...
Devamını Oku

Meyveli Tart

Meyveli Tart; Hafif tatlı sevenlerin çok lezzetli bulduğu, özellikle yaz aylarında çeşitli meyveler ile yapılan tartı, daha önce yapmış olduğum harika bir ta...
Devamını Oku

Armutlu Tart

Armutlu Tart, Armutlu tart bol vitaminli ve lezzetli bir tart çeşididir. Meyveli tartlar dünya mutfağında hem de Türk mutfağında sıkça yapılan tatlı tür...
Devamını Oku

Limonlu Tart

Limonlu Tart, Ağızlarda dağılan bu lezzetli tart tarifi oldukça sevilerek tüketilen bir tart türüdür. Özellikle limonun aromasından kaynaklı olarak çay ile s...
Devamını Oku

Mürdüm Erikli Tart

Mürdüm Erikli Tart, Şimdi sizlere müthiş bir tart tarifi vereceğim. Bilinen tart tariflerinin dışında bir tariftir. Bu tarifi bende daha yeni öğrendim mürdüm...
Devamını Oku

Elmalı Tart Hamuru

Elmalı tart hamuru, elmalı tartın güzel olması için öncelikle hamurunun kıvamının iyi ayarlanması önemli bir püf noktasıdır. Güzel yapılmış bir elmalı tart h...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Muzlu Jöleli Tart
Tuzlu Tart
Çikolatalı Tart
Oktay Usta Elmalı Tart
Tart
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024