Yoğurtlu Tart
Yoğurtlu Tart hafif bir tatlıdır. Çocukları yoğurt yemeyen anneler için güzel bir tariftir. Meyveler ile çok lezzetli bir tatlı oluyor. Denemeniz tavsiye edilir.
Yoğurtlu Tart İçin Gerekli Malzemeleri- Tart hamuru için: 250 gram un,
- 125 gram tereyağı,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- 6 yemek kaşığı soğuk su,
- 1 çimdik tuz
- Dolgu malzemesi için: 2 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı şeker,
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı un,
- 1 paket vanilya
- 200 gram böğürtlen,
- 3 yemek kaşığı iri taneli fındık veya badem
Yoğurtlu Tartın Nasıl Yapılır?
Tere yağını oda sıcaklığına yumuşaması için önceden çıkarın.
Yumuşayan tereyağı ile un, şeker soğuk su ve tuzu bir kaba koyun. Hamuru yoğurmaya başlayın Yoğurduğunuz hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Yarım saat dinlenen hamuru merdane ile açın. Daha sonra tart kalıbına yerleştirin. Tart hamurunun alt kısmını bir süre fırında pişirin. Bunu yaparken en önemli nokta üzerine hamurun kabarmaması için ağırlık olarak nohut fasulye vb. Şeyler koyabilirsiniz. Buradaki amacımız içine koyulan dolgunun hamuru ıslak ıslak bırakmaması için.
İç dolgusu için ise yumurtayı ve şekeri mikserle çırpın. Üç dört dakika çırptıktan sonra yoğurt ve vanilyayı ekleyin. Bundan sonra karıştırma işlemini spatula ile yapın. Bu karışımı alt kısmını hafif pişirdiğiniz tart hamurunun içine boşaltın.
Dolgunun dışına taşmamasına dikkat edin. Böğürtlenleri dizin ve daha sonra fındık veya bademleri serpin. 170 derecede Yoğurtlu Tartı pişirin.
Yoğurtlu Tart artık hazır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 09:21:40
Yoğurtlu Tart ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|