{ "title": "Armutlu Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/Armutlu-Tart-42.jpg", "date": "19.01.2024 11:28:04", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Armutlu Tart, Armutlu tart bol vitaminli ve lezzetli bir tart çeşididir. Meyveli tartlar dünya mutfağında hem de Türk mutfağında sıkça yapılan tatlı türlerinden biridir. Armutlu tartın yapımı kolay ve keyifli, lezzeti, hafif oluşu, altının kıtır üstünün yumuşak oluşu büyük, küçük herkesin severek tükettiği bir tatlıdır. Armudun pişmeye müsait oluşu ve tart üzerinde yerini alması görünüş olarak da lezzet olarak da ye beni dedirtiyor. Şimdi bir güzel armut tartı yapalım.

Armutlu Tart Malzemeleri
Tart Krema Malzemeleri
Elmalı Tart Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta ve toz şekerimizi koyup iyice çırpıyoruz. Malzemelerimiz iyice çırpılıp köpürdüğünde içerisine unu ilave ediyoruz üzerine sütü, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz yavaş yavaş malzemelerimizi harmanlayıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Tart hamuru kulak memesi yumuşaklığından az daha yumuşak olmalıdır. Bu tart hamurunun püf noktasıdır. Yumuşak kıvamı elde ederken malzemelerin süt ve un miktarında az bir değişiklik yapılabilir. Hamurumuz hazır olduğunda tart kalıbına güzelce yerleştiriyoruz ve 180 dereceye ayarladığımız fırında tart hamurumuzu 15 dakika pişiriyoruz.

Tart kremasını yapmak için orta boy bir tencere içerisine çeyrek su bardağı un, şekeri, vanilya koyuyoruz üzerine yumurtayı kırıyoruz ve sütü yavaş yavaş dökerek karıştırıyoruz. Tenceremizi ocak üzerine alıp karıştırarak kaynamasını bekliyoruz kremamız kaynamaya başlayınca 2-3 dakika kaynatılır ve altını kapatıp soğuması beklenir. Soğuyan kremamızı fırında çıkardığımız tartın üzerine yayıyoruz. Armutlarımızı iyice yabancı maddelerden arındırarak yıkıyoruz. Temizlenmiş armutları incecik soyuyor ve yarım ay şeklinde dilimliyoruz. Dilimlediğimiz armutları kremanın üzerine iç içe gelecek şekilde diziyoruz. Dizilen armutların üzerine bir yemek kaşığı toz şekeri serpiyoruz. Tartımızı tekrar fırına verip 5 dakika daha pişiriyoruz. Pişen armutlu tartımızı fırından alıp soğumasını bekliyoruz. Evet armutlu tartımız servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }