{ "title": "Çilekli Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/cilekli-tart.jpg", "date": "21.01.2024 02:38:34", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Çilekli Tart: tart severler için belki de en lezzetli olanıdır. Hem çok yumuşak hem de oldukça lezzetli olan çilekli tart tarifini çilek zamanı bol çilekle yapmanız ve tarife harfiyen uymanız gerekmektedir. Aksi halde birkaç dakika fazla pişen tart hamuru çok sert olmakta ya da çileklerin kenarlara yetmemesi gibi istenmedik durumlarla karşılaşılmaktadır. Tavsiyemizden sonra işte çilekli turtanın malzemeleri ve hazırlanışı.

Çilekli Tartın Keki İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kreması için
Sosu için
Çilekli Tart Nasıl Yapılır?

Çilekli tartı yapmak için ilk olarak keki yapmak gerekmektedir. Bunun için derin bir kabın içine yumurtalar kırılır ve toz şeker de eklenerek güzelce çırpılır. Çırpma işleminin ardından içine süt ile sıvı yağı eklenir ve yaklaşık 5 dakika kadar iyice çırpılır. Son olarak, kabın içine vanilya, kabartma tozu ve un da eklenir ve son kez daha çırpılıp homojen bir hal alması sağlandıktan sonra önceden yağlanıp çok az unlanmış tart kalıbına dökülür. Hazırlanan tart keki ara ara bir kürdan yardımı ile kontrol edilerek, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirilir. Daha sonra, pişen kek fırından çıkarılır ve ılınması için bir kenara alınır.

Çilekli tartın kremasını yapmak için orta boy bir tencerenin içine süt, toz şeker, nişasta, un ve bir adet yumurtanın sarısı koyulup tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra krema kıvamına gelene dek orta ateşte pişirilir. Kremanın üzeri göz göz olmaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve içine vanilya ile bir çorba kaşığı tereyağı eklenir. Tüm malzemeler tekrar karıştırıldıktan sonra krema soğuması için, üzeri kaymak tutmasın diye ara ara karıştırılmak üzere bir kenara alınır. Soğuyan kek kalıptan çıkarılarak servis tabağına ters çevrilir. Üzerine soğumaya bırakılan krema sürülür ve sos hazır olana dek soğuması için buzdolabına alınır. Çilek sosunu hazırlamak için küçük bir tencere alınır ve içine su, nişasta, toz şeker ve son olarak da güzelce yıkanıp ortadan ikiye bölünmüş çilekler eklenir ve tüm malzemeler orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Pişen karışım sos kıvamına gelince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Sosun soğumasının ardından, buzdolabındaki tart alınarak üzerine sos gezdirilir ve tekrar iyice soğuması için buzdolabına alınır. Yaklaşık olarak 3-4 saat kadar buzdolabında bekletilen çilekli tart servis tabaklarına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }