{ "title": "Elmalı Tart Hamuru", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/Elmali-Tart-Hamuru-38.jpg", "date": "21.01.2024 10:55:49", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Elmalı tart hamuru, elmalı tartın güzel olması için öncelikle hamurunun kıvamının iyi ayarlanması önemli bir püf noktasıdır. Güzel yapılmış bir elmalı tart hamuru ve elmalı harç ile muhteşem tartlar yapılabilir. Elmalı tart hamuru yapmak istediğinizde tarife göz atmanızı öneririz. Vereceğimiz elmalı tart hamuru ve püf noktaları sayesinde enfes elmalı tartlar yapmanız kaçınılmaz olacaktır.

Elmalı tart hamuru için gerekli malzemeler
Elmalı tart hamuru nasıl yapılır?

Elmalı tart hamurunu hazırlamaya geçmeden önce yağ ve yoğurdu birkaç dakika öncesinden buzdolabından çıkartıp oda ısısında bekletin. Bu tartın daha güzel olmasını sağlayacaktır. Oda ısısında beklemiş olan tereyağını bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine yoğurdu ilave edip çatal ile malzemeleri birbirine yedirin. Eğer bu aşamada yağ sert ise hamurun yoğrulması da zor olacaktır. Bunun için önceden çıkartılıp bekletilmesi tartın pratik bir şekilde hazırlanmasını da sağlayacaktır.

Karıştırılmış olan yağ ve yoğurdun içerisine yumurtayı da ekleyin ve yoğurma aşamasına geçin. İlk etapta harcı parmak uçlarınız ile karıştırmanız daha iyi olacaktır. Yumuşak olduğu için elinize çok yapışabilir. Akabinde un hariç diğer tüm malzemelerin hepsini karıştırma kabına alıp güzel bir şekilde karıştırın. Unu eleyerek malzemelerin içerisine ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Elmalı tart hamurunu yaklaşık 2-3 dakika kadar iyi bir şekilde yoğurun ve buzdolabına kaldırıp dinlendirin. Buzdolabında dinlenmiş olan tart hamurunun kıvamı ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Dinlenmiş olan elmalı tart hamuru pişmesi için hazırdır. Bu aşamada elmalı harcı hazırlamaya geçebilirsiniz. Hazırlanılan elmalı harcı tart hamurunun üzerine sıcak olarak ilave etmemeniz gerekir. Mutlaka harcında soğuk olması gerekiyor.

Elmalı tart hamurunu yaklaşık olarak 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Daha fazla pişirirseniz eğer hamur sert olabilir. Sürenin altında da pişirmeniz hamurun ağız dağılacak özelliğinin kaybolmasına neden olup yumuşak bir kıvamda olmasını sağlayabilir. Bu aşamada süre ve fırının ısısı oldukça önemlidir. Hazır olan elmalı tart hamuru tüketilmek için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }