{ "title": "Elmalı Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/elmali-tart(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:14:05", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Elmalı tart, tart tarifleri içinde belki de en sevilenidir. Elmanın bol ve lezzetli olduğu kış aylarında kendinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın. Üstelik kolay bir tatlı tarifi olduğundan, herkes yapabilir. Görünümü mükemmel, lezzeti harika olan elmalı tartı aniden gelen konuklarınız içinde hazırlayabilirsiniz. Eğer tartın yapımında kullanacağınız elmalar çok tatlı olursa, içine koyacağınız şekeri azaltabilirsiniz. Tart hamurunun bir özelliği de soğuduktan sonra daha lezzetli olmasıdır. Sıcak yemeye kalkışırsanız, hamurunun özelliğinden dağılabilir. Bu yüzden pişirdiğinizde bir süre dinlenmesine izin vermelisiniz. Artık birlikte elmalı tartı hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Elmalı tart için gerekli malzemeler

Tart malzemeleri
İç harcının malzemeleri
Elmalı tart nasıl yapılır?

Öncelikle tartın iç harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için havuçları ve elmaları yıkayın ve kabuklarını soyun. Bunları bir kâseye rendeleyin. Daha sonra toz şekeri ilave ederek, tavanın içinde suyunu çekinceye kadar pişirin. En son olarak oda sıcaklığındaki tereyağını, çekilmiş iç cevizi, tarçını ilave ederek malzemeleri karıştırın. Ocağın altını kapatarak, soğumasını bekleyin.

Şimdi tart hamuru malzemelerini hazırlayalım. Yoğurma kabında unu, kabartma tozunu, şekeri karıştırın. Buna tereyağını, yumurta ve yoğurdu ilave ederek kıvamlı şekilde yoğurun. Daha sonra 10 dakika dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya bölün. Bunlardan birini merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Elmalı tartı pişireceğiniz uygun bir borcam içine bunu yerleştirin. Hamurun kenarlarındaki fazlalığı kesin ve kalan hamurla birleştirin. Soğumuş olan iç harcını tart hamurunun üzerine yayın. Kalan hamuru yine önceki gibi açarak, borcamın üzerine koymak için uzun şeritler hazırlayın. Bunların borcamın üzerine kafes gibi döşeyin. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ısınmaya başlasın. Tartın olduğu borcamı içine koyarak, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından aldığınız pişen elmalı tartın üzerine pudra şekerini serpin. Burada dikkat etmeniz gereken tartın altı ve üzeri eşit şekilde pişmesidir. Herkes fırınının özelliğini iyi bilir. Bu nedenle pişirme sıcaklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde elmalı tartı 1-2 saat bekletin. Çünkü hemen kesmeye kalkarsanız, tartın kırılması muhtemeldir. Çayınız demlendiğinde, konuklarınıza elmalı tart eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }