{ "title": "Kolay Tart Tarifi", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/kolay-tart-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 17:28:36", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kolay Tart Tarifi, canı tatlı bir şeyler çeken herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bir tatlı türü olan kolay tart tarifimizi sizlere de ısrarla tavsiye ediyoruz. Oldukça lezzetli olmasının yanı sıra bir o kadar hafif bir tatlı konumunda olan kolay tart tarifimizi biz sizler için mevsim meyveleri ile örneği muz, kivi, çilek ananas ve benzeri meyvelerle hazırlayabileceğiniz gibi çikolatalı veya daha farklı alternatifler ile de rahatlıkla hazırla bilirsiniz. Ardından ister bir bardak çay eşliğinde ister kabul günlerinizde veya mükemmel bir tatlı atıştırmalık şeklinde hazırlayarak sevdiklerinize ve kendinize şahane bir tatlı ziyafeti sunabilirsiniz.

Kolay Tart Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Muhallebisi için
Jölesi için
Kolay Tart Üzeri için
Kolay Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

Kolay Tart Tarifi Hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımıza 2 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyerek bir mikser yardımıyla yumurta ve şeker köpük, köpük kar halini alıncaya kadar çırpalım. Ardından istenilen kıvamı alan yumurta ve şekerin üzerine sırasıyla yoğurdu ve sıvı yağı ilave ederek karışımı birkaç dakika kadar daha çırpalım. Ardından karışımın üzerine 1 paket kabartma tozu, 1,5 çay bardağı elenmiş un ve 1 paket vanilya ilave ederek tart hamurunu pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Ardından tart kalıbımızı güzelce yağladıktan sonra tart hamurunu kalıba dökerek eşit şekilde yayarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürerek altı üstü kızarana kadar pişirerek fırından çıkartıp iyice soğuduktan sonra kalıbın içinden çıkartarak bir kenarda bekletelim.

Kolay tart tarifinin muhallebisini hazırlamak için uygun bir tencereye ilk olarak unu, nişasta, toz şeker, 1 adet yumurta sarısını ekledikten sonra üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederken bir taraftan da tel bir çırpıcı yardımıyla karışımı çırpmayı ihmal etmeyelim. Ardından muhallebi tenceresini ocağa alıp sürekli karıştırarak muhallebi kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynayarak kıvam alıp koyulaştıktan sonra ise kısık ateşte muhallebi kıvam alıncaya kadar pişirmeye başlayalım. Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı kadar tereyağı 1 paket vanilya ve yarım çay bardağı Hindistan cevizi ilave ederek karıştırmaya devam ederek tereyağının da tamamen erimesini sağladıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Kolay tart tarifimizin jölesini hazırlamak için ufak bir tencereye 2 su bardağı su, yarım çorba kaşığı buğday nişastası ve yarım çay bardağı toz şeker ilave ederek karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirerek ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Daha sonra önceden pişirerek soğumaya bıraktığımız tartın üzerine soğuk muhallebiyi dökerek düzgün bir şekilde yayarak muhallebinin üzerine mevsim meyvelerini dilimledikten sonra yine düzgünce yerleştirelim. Kolay tart tarifinin son işlemi olarak mevsim meyvelerinin üzerine iyice soğutulmuş jöleyi gezdirerek döktükten sonra buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }