{ "title": "Limonlu Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/limonlu-tart.jpg", "date": "21.01.2024 20:18:23", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Limonlu Tart, Ağızlarda dağılan bu lezzetli tart tarifi oldukça sevilerek tüketilen bir tart türüdür. Özellikle limonun aromasından kaynaklı olarak çay ile sevilerek tüketilen bu lezzet, misafirlerinize çay ile ikram edeceğiniz, sohbetlerin koyulaşmasını sağlayan farklı ve enfes bir tartı çeşidi olan limonlu tart severek tüketeceğiniz güzel bir lezzettir. Bugün sizlerle bu tart çeşidinin yapılışını anlatacağım.

Limonlu Tart Malzemeleri
Limonlu Tartın Üzeri için
Limonlu Tart Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisine konulan tuzsuz tereyağı, un ve 2 limon kabuğu rendesi el yardımıyla güzelce yoğrulur. Hazırlanan hamurumuz iyice bütünleşmesi amacıyla 20 dakika kadar bekletilir. Hazır olan hamurumuz tepsi üzerine güzelce yayılarak tepsi tabanına yayılarak önceden ısıtılmış 175 derecelik fırınımızın içinde pembeleşip kabarıncaya kadar pişirilir. Bu pişme süresi 15-20 dakika kadar sürmekle birlikte bazen daha erken de pişmektedir. Bu nedenle limonlu tartı fırın içinde pembeleşip kızarınca fırından çıkartılır. Üzerine sürülmek üzere yumurtaları ayrı bir kap içerisine çırpılarak pişen limonlu tartımızın üzerine sürülür. 5 dakika kadar daha yumurta sarısının tekrardan pişmesi amacıyla fırına sürülen limonlu tart üzeri çıtırak oluncaya kadar pişirilerek fırından çıkartılır. Fırından aldığımız tartımız bir kenarda soğumaya bırakılır. Soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri dökülerek bir tatlı tabağına koyularak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }