{ "title": "Meyveli Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/meyveli-tart.jpg", "date": "20.01.2024 01:48:39", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Meyveli Tart; Hafif tatlı sevenlerin çok lezzetli bulduğu, özellikle yaz aylarında çeşitli meyveler ile yapılan tartı, daha önce yapmış olduğum harika bir tarifiyle sizinle de paylaşmak istedim.

Meyveli tart malzemeleri

Hamuru için
Kreması için
Meyveli Tart Üzeri için
Meyveli Tart Nasıl Yapılır?

Tart hamuru için, öncelikle tereyağı ve şeker mikserle krema haline gelene kadar çırpılır. Yumurta ve diğer malzemeler de eklenerek, tezgâha veya masaya alınır. Gerektiği kadar un eklenir ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Buzdolabında yarım saat ile bir saat arası dinlendirilir. Dinlenen hamur, unlanmış masa üzerinde, tart kalıbının ölçüsüne göre merdane ile açılır. Yağlanmış tart kalıbına güzelce yerleştirilir. Kabarmaması için üzerine çatal yardımı ile delikler açılır ama bu yeterli olmayabilir. Mutlaka üzerine ağırlık yapması için bir şeyler koyulmalıdır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar, 20-30 dakika pişirilir.

Bu arada kremasını hazırlanabilir. Krema için margarin ve vanilya haricinde, bütün malzemeler ocağa oturtmadan önce tencereye koyulur ve tel çırpıcı ile çırpılır. Daha sonra ocağa koyulur. Orta ateşte devamlı karıştırılarak, kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılır. Önce margarin eklenir, sonra vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Soğuyan tart hamurunun üzerine 1 tane muz doğranır. İsteğe göre tart jölesi de kullanılabilir. Daha sonra üzerine krema dökülür, çilek, frambuaz, kivi ve böğürtlen ile süslenir. Meyveli tart servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.
" } ] }