{ "title": "Milföylü Elmalı Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/milfoylu-elmali-tart.jpg", "date": "19.01.2024 16:00:40", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Milföylü Elmalı Tart, Hafif ve lezzetli olan Milföylü elmalı tart hazırlanışı kolay ve kalori değerinin düşüklüğü nedeni ile özellikle rejim yapan kişilerin severek tükettiği bir besindir. Elmanın aroması milföy hamuru ile birleşince çok güzel bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Özellikle çocukların severek tükettiği bu tart misafirlerinize ikram edeceğiniz hafif bir besin maddesidir.

Milföylü Elmalı Tart Malzemeleri
Üzeri için
Milföylü Elmalı Tart Malzemeleri

3 adet orta boy elmamız güzelce yıkandıktan sonra ortadan ikiye bölünerek ortasında yer alan çekirdek kısmı çıkartıldıktan sonra bir kap içerisine bütün elmalarımız rendelenir. Orta boy bir tava içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenerek hafiften yağ kızınca içine rendelenmiş elmamız eklenir ve 4 yemek kaşığı kadar toz şekerimiz elmanın üzerine serpilir. Elma rendesi yağın kızarması ve toz şekeri tam anlamıyla çektikten sonra 1 çay kaşığı kadar tarçın ve 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz eklenerek harcımız hazır edilir. Ardından tezgâhımız üzerinde merdane yardımı ile açılan 4 yaprak milföy hamurumuz merdane yardımı ile açılarak 4 parçaya bölünür ve üzerine elmalı harcımız dökülerek güzelce sarılır. Bu sarma işleminde harcın hamuru açmaması amacıyla bir kürdan ile tutturma işlemi yapılır. Daha önce dibi yağlanmış tepsinin üzerine dizilen milföy elmalı tartımızın üzerine farklı bir kap üzerinde çırpılan 2 adet yumurta sarısı ve 1 kaşık pudra şekeri çırpılarak milföy elmalı tartımızın üzerine sürülere. Tart pişmek üzere fırına sürülür. Üzerine sürülen yumurta sarısı ve pudra şekeri sayesinde üstü çıtır içi yumuşacık olan milföy elmalı tartımız piştikten sonra servis tabaklarına alınarak üzerine bir tutam pudra şekeri dökülerek tüketmek üzere servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }