{ "title": "Mini Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/min-tart.jpg", "date": "21.01.2024 05:33:45", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "
Mini tart, tart çok sevilen tatlı türlerinden biridir. Kolay ve pratik bir tariftir. Özel günler de sıklık ile tercih edilir. Porsiyonluk olarak mini tart hazırlamak çok daha şık görüntüler oluşturur. Damak tadınıza göre meyveli, çikolata soslu, limonlu hazırlamanız mümkündür. Bir defa denediniz mi vazgeçilmez tatlılar listenize muhakkak girecektir. Hem şerbetli olan tatlılar kadar ağır değil ve onlara göre daha az kalorilidir. Süt ile krema hazırlanarak yapıldığı için sütlü tatlılar arasında da yer alır. Yaptığınızda sevdiklerinizin gönlünde taht kuracak olan bu tarifin yapılışına bakalım.

Mini tart yapımı için gerekli malzemeler
Mini tartın kremasının yapımı için
Mini tartın nasıl yapılır?

Tartın yapımı için ilk olarak kremasının yapılması gerekir. Krema için sırası ile su, süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, üç yumurta sarısı, şeker ve vanilya konulur. Bir iki karıştırılır ve ardından nişasta ile un eklenerek iyice çırpılır ve topak kalmayacak hale getirilir. Ardından ocağa alınır ve altı açılır. Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir kaynamaya başlayınca beş dakika daha ocakta tutularak ardından tereyağı eklenir. Ocağın altı kapatılır ve soğuması için bir kenara alınır. Tam olarak soğuduğu zaman içerisine labne peyniri iki kaşık eklenir. Mikser yardımı ile iyice çırpılır. Pürüzsüz kıvama gelince kenara alınır. Hamurunun yapımına başlanır. Hamuru için un ve tereyağı mutfak robotuna alınır ve robottan geçirilir. Mutfak robotu daha pratik bir şekilde hazırlanmasını sağlıyor. Robotunuz yok ise eliniz ile de yapabilirsiniz. Ardından bu hamur içerisine pudra şekeri, yumurta sarısı, su ve vanilya eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamur buzdolabı poşetleri yan yana serilir üzerine konulur. Tekrar üzerine poşet serilir ve merdane ile ince bir şekilde açılır. Yaklaşık yarım santim olması gerekir. Açılan hamur su bardağının ağız kısmı ile kesilir ve küçük tart kalıpları içerisine yerleştirilir. Çatal yardımı ile birkaç delik açın ve iki yüz derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından alın ve soğumaya alın. Kremayı sıkma torbasına alın ve soğuyan tart hamuru içerisine ekleyin. Üzerini ister limon kabuğu rendesi ile isterseniz meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Tarif biraz zahmetli gibi de görünse kolay bir tariftir. Emeğinize kesinlikle değecek bir tariftir.

Afiyet olsun.
" } ] }