{ "title": "Mürdüm Erikli Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/Murdum-Erikli-Tart-96.jpg", "date": "20.01.2024 08:33:23", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Mürdüm Erikli Tart, Şimdi sizlere müthiş bir tart tarifi vereceğim. Bilinen tart tariflerinin dışında bir tariftir. Bu tarifi bende daha yeni öğrendim mürdüm eriğinin tarta bu kadar yakışacağını tahmin bile edemezdim. Bu tart tarifinin püf noktası mürdüm eriklerinin üstüne eğer nişasta serper iseniz erikler kesinlikle sulanmaz. Mürdüm eriğinin biraz mayhoş tadı tarta çok farklı ve değişik bir tat katacaktır.

Mürdüm Erikli Tart İçin Gerekli Olan Malzemeleri

Hamuru için
Üzeri için
Mürdüm Erikli Tart Nasıl Yapılır?

Bu enfes tartı yapmak için öncelikle mürdüm eriklerini ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra çekirdeklerini çıkarmış olduğunuz mürdüm eriklerini bir tencere içine alın ve üstüne toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateş üstünde tam beş dakika kadar pişirin. Tencerenin kapağını açarak mürdüm eriklerinin üstüne nişastayı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Sıra geldi tart hamurunu yapmaya hamuru yapmak için öncelikle oda sıcaklığında bekletilmiş olan margarini hamur yoğurma kabı içerine alın. Daha sonra toz şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Yumurta, kabarma tozu ve vanilyayı da ilave ederek tüm malzemeleri birbirine yedirene kadar iyice karıştırın. Unu yavaş, yavaş ilave ederek hamuru yoğurun. Pütürsüz kıvamda bir hamur yoğurun hamuru yoğurduktan sonra üstünü bir bez ile örterek tam yirmi dakika kadar bekletin. Yoğurmuş olduğunuz tart hamurundan yumurta büyüklüğünde bir beze ayırın. Bezenin üstüne biraz un serperek yoğurun bir kenarda biraz bekletin. Geri kalan hamuru un serpiş olduğunuz tezgâh üstünde merdane kullanarak inceltin. Tart kalıbı büyüklüğünde olacak şekilde açın. Daha sonra tart kalıbını yağlayın açmış olduğunuz hamuru tart kalıbının dibine ve kenarlarına eliniz ile bastırarak yayın. Kenar kısımlarda kalan fazla hamurları da keserek düzeltin. Tart kalıbına yerleştirmiş olduğunuz hamurun üstüne mürdüm eriklerini düzgün bir şekilde dizin ve eriklerin üstüne bademleri de serpin. Ayırmış olduğunuz diğer hamuru da rendenin kalın olan tarafı ile rendeleyerek tartın en üstüne serpin. Önceden ısıtmış olduğunuz yüz seksen derece ayarlanmış olan fırına verin tam on beş dakika pişmesi yeterli olur. Pişen tartı fırından alın ilk sıcaklığı geçtikten sonra kesin ve servis yapın. Gerçekten de enfes bir tart tarifi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Afiyet Olsun.
" } ] }