{ "title": "Muzlu Jöleli Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/muzlu-joleli-tart.jpg", "date": "21.01.2024 14:29:22", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Muzlu Jöleli Tart, Jölenin kek ile bütünleşmesi ile ortaya çıkan lezzete bir de muz parçacıklarının doğal aroması sayesinde damak üzerinde muazzam bir lezzet oluşturan muzlu jöleli tart özellikle çocukların bayılarak tükettiği hafif bir tatlı çeşitlidir. Hazırlanışı ve malzemelerin kolay bulunması nedeniyle pratik olarak hazırlanan bu lezzet, özellikle misafirlerimize çay ile ikram edeceğimiz, ağız tadımızı değiştiren muazzam bir tatlıdır.

Muzlu Jöleli Tart

Kek için
Kreması için
Üzerine Süs için
Muzlu Tart Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere içine şeker ve üzerine 3 adet yumurta koyularak bir kaşık yardımıyla şeker çırpılarak köpürünceye kadar şekerimiz çırpılır. Şekerimiz köpürdükten sonra üzerine su, sıvı yağ, kabartma tozu, eklenerek çırpılır. Üzerine azara azar un ve vanilya eklenerek, un toparlanmaması amacıyla sürekli olarak çırpılma gerçekleşir. Tenceremiz içinde kek içimiz hazırlandıktan sonra önce de hazırlamış olduğumuz tart kabının dibi margarinle yağlanarak hamur kabımıza güzelce yayılır. Daha önceden hazırlamış olduğumuz ve ısınmış fırınımızın derecesi 150 dereceye getirerek kekimiz kabarıncaya kadar pişirilir.

Tart pişerken bu arada kekin kreması hazırlanır. Orta boy bir tencere içine margarin hafiften eritilir ve üzerine un, nişasta eklenerek yağımızla karıştırılır. Hafiften yağımız kavrulunca sütümüz tencere içine aktarılarak toz şeker ve vanilya karıştırılarak 5 dakika kadar bir karıştırıcı ile çırpılarak kısık ateşte kaynatılır. Kaynayan krema bir tezgâh üzerine bırakılır ve fırından çıkararak tezgâh üzerine soğumaya bırakılan kek, soğuyunca üzerine krema bir kaşık yardımı ile güzelce dökülerek tartın her bölgesine yayılarak, kekin yumuşaması amacıyla dolaba bırakılır. Dolap da kremayı iyice çeken kek yumuşayarak kremanın aromasını çeker. 2 saat sonunda çıkarttığımız muzlu tartın üzerine tart jölesi bir kaşık yardımı ile dökülür ve 3 adet ince ince doğramış olduğumuz muz tartın üzerine sırayla dizilir. 1 saat kadar kremaya tam anlamıyla muz ve jölenin çekmesi amacıyla buzdolabında bırakılan muzlu tart dolaptan çıkartılarak dilimlere ayrılarak tatlı tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }