{ "title": "Muzlu Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/Muzlu-Tart-61.jpg", "date": "19.01.2024 22:55:21", "author": "şeyda ağtürk", "article": [ { "article": "
Muzlu Tart, Muzlu tart evinizde kolayca hazırlaya bileceğiniz misafirlerinize çayın yanında gönül rahatlığıyla ikram edeceğiniz leziz bir tatlıdır. Sunum da bir o kadar hoştur. Kalori hesabı yapmayacağınız hafif bir pasta türü ve tabi aynı zamanda çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Tatlının püf noktasından biri muzunuzun kararmasını geciktirmek için en son süsleme yaparken kesiniz ve tart jölesi kullanılmalıdır. Umarım tarifimi beğenir memnun kalırsınız.

Muzlu tart için gerekli malzemeler
Muzlu tart kreması için
Muzlu tart üzeri için
Muzlu Tart Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kaba 2 adet yumurtamızı kırıyoruz. Üzerine şekerimi ilave edip mikserle 3-4 dakika boyunca çırpıyoruz. Daha sonra sütümüzü ve sıvı yağımızı da ilave ederek mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unumuzu da ekleyip son defa karıştırıyoruz. Bir yandan da tart kabımızı tereyağı ya da margarinle tercih sizin yağlayalım. Tabanını az miktarda unlayıp, hazırladığımız tart hamurunu içine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına hamurumuzu atıyoruz. 20 dakika kadar tart hamurumuzu pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kürdan veya bir ince bıçak yardımıyla da öğrenebiliriz.

Tart kreması için öncelikle derin bir tencere alıyoruz. Sütümüzü, yumurta sarısını, un, nişasta ve toz şekerimizi koyup iyice karıştıralım. Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim. Tart kremamız piştikten bir dakika sonra içine vanilyamızı ve isteğe göre 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarinimizi koyup karıştırıyoruz, daha sonra soğumaya bırakıyoruz.

Kek piştikten sonra soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp ters olarak servis tabağına alıyoruz. Sonra pişirdiğimiz soğumuş olan tart kremamızı tart hamurunun üzerine yayalım. Bir taraftan da krem şantimizi ve sütümüzü derin bir kapta mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpıyoruz, muzlarımızı da halka şeklinde doğrayalım. Muz ve krem şanti ile tart hamurumuzun üzerini isteğe göre süsleyin. Yine isteğe göre tart jölesi yapıp muzların üstüne sürebilirsiniz, bu muzlarınızın renginin daha geç kararmasını sağlar. Hazırlanan muzlu tartı buz dolabına soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.
" } ] }