{ "title": "Portakallı Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/portakalli-tart.jpg", "date": "21.01.2024 22:25:48", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Portakallı Tart, Portakalın aroması yapılacak tarz üzerinde muazzam bir lezzet oluşturmaktadır. Özellikle çocuklar tarafından severek tüketilen portakallı tart misafirlerinize çay ile servis edebileceğiniz hafif bir tatlı türüdür. Birçok misafir sohbetlerine renk katarak ağızda dağılan bu lezzet severek tüketilen bir tatlıdır. Bugün sizlerle portakallı tart yapımını paylaşacağız.

Portakallı Tart Malzemeleri

Kek için
Portakal Sosu için
Portakallı Tart Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere içine 2 yumurta kırılarak üzerine 8 yemek kaşığı kadar şeker eklenerek, şekerimiz köpüre kadar iyice yumurta ile çırpılır. Karışımımız üzerine 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıya ve 1 portakal rendesi eklenerek karıştırılmaya devam edilerek üzerine 1,5 su bardağı kadar elenmiş un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket şekerli vanilya eklenerek karışımımızın marmelat hazırlanır. Daha önceden hazırlamış olduğumuz kek kabının içi yapışmaması için margarinle yağlanır ve marmelatımız bu kap içine koyulur. Daha önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırın içerisinde kek pişmesi ve kabarması amacıyla yaklaşık olarak 30 - 35 dakika kadar pişirildikten sonra tezgâh üzerine alınarak soğumaya bırakılır. Kekimiz soğurken bu arada portakal sosu hazırlanır. Küçük bir tencere içine 2 çay bardağı şeker, 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 2-3 kaşık kadar nişasta ve 2 çay bardağı kadar su katılarak kısık ateşte kaynatılır. Kaynayan sosumuz kenara alınarak biraz ılıklaşması beklenir bu arada soğuyan kekimizin üzerine bir kepçe yardımı ile portakal sosu eklenerek üzeri portakal dilimleri ile süslenerek dolaba atılır. Dolap da kek yavaş yavaş portakal sosunu çekerek yumuşar. Dolap da yaklaşık olarak 2 saat dinlendirilen kekimiz kare şeklinde dilimlere ayrılarak tatlı tabağına alınarak portakallı tart servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }