{ "title": "Şeftalili Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/Seftalili-Tart-24.jpg", "date": "19.01.2024 09:37:20", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Şeftalili tart, Şeftaliden yapılan şeftalili tart genel anlamda oldukça sevilen bir lezzettir. Özellikle meyveli pasta sevenler için ideal bir tatlı çeşididir. Şeftalili tart özellikle yaz aylarında tüketimi daha fazla olan ferahlatıcı bir lezzettir. Özellikle kıvamı tutturulduğunda eşsiz bir tada sahip olmaktadır. Pratik ve kolay bir yapımı vardır. Zaman almadan yarım saat içerisinde hazır olabilen şeftalili tart akşamları televizyon başında zevkle tüketeceğiniz bir tarttır. Misafir alımlarında kolayca zaman kaybetmeden hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem de güzel bir görünüme sahip olan şeftalili tart aynı zamanda da besleyici olması ile bilinmektedir. Şeftalili tart, elmalı, armutlu veya kırmızı erikli de yapılmaktadır. Her çeşidi ile oldukça lezzetli olan tart çeşitleri şeftali lezzetiyle apayrı bir lezzet kazanmaktadır. Sizde misafirlerinize, ailenize, eşinize, arkadaşlarınıza ve en önemlisi çocuklarınıza çay veya meşrubat yanlarında sıra dışı, ayrıcalıklı bir lezzet sunmak istiyorsanız işte şeftalili tart tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Şeftalili tart için gerekli olan malzemeler
Üzeri için
Şeftalili tart nasıl yapılır?

Öncelikle şeftalileri bol su ile yıkayıp kabuklarını soyun. Şeftaliyi kabukları soyulduktan sonra ince ince dilimleyin ve üzerine toz şekeri serpiştirin. Sonra ara ara karıştırarak sulanmasını sağlayın. Başka bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarini koyun. Margarin üzerine pudra şekerini ilave edin ve krema gibi olana kadar karıştırıcı ile çırpın. Margarin ve pudra şekeri krema kıvamı aldıktan sonra yumurtayı margarin ve pudra şekeri karışımı üzerine kırın. Sıvı yağı da karışım içerisine ilave edin ve çırpmaya devam edin. Karışım iyice çırpıldıktan sonra vanilyayı ve unu da ekleyin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve biraz daha çırpıcı ile çırpın. Hamur katı bir kıvam alması gereklidir. Kek hamuru kıvamından biraz daha katı bir kıvam alan hamuru fırın tepsisi içerisine dökün. Tart hamurunu önce fırın tepsisinin dibini çok az bir miktar ile yağlayın. Böylece tart pişerken hamur fırın tepsisinin dibine yapışmaz. Tepsi içerisine dökülen hamuru tepsiye iyice yayın ve şeftali dilimlerini hamur üzerine dizin. Şeftalileri hamur üzerine dizerken şeftaliden arta kalan suyunu hamur üzerine dökmeyin. Şeftali suyu tartın pişim aşamasında kullanılacaktır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra şeftalinin kalan suyunu bir fırça yardımı ile pişmekte olan tartın üzerine sürün. Sonra üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 5-10 dakika daha piştikten sonra şeftali suyunu tekrar fırça ile tart üzerine sürün. Tart soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Şeftalili tart hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }