{ "title": "Tart Hamuru", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/tart-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 10:49:07", "author": "Arife KÜÇÜKKAVRADIM", "article": [ { "article": "Tart Hamuru, kullanılan malzemeleri basit ve yapımı çok kolay bir hamurdur. Tart hamuru aynı şekilde ama iç harcı değiştirilerek birçok kurabiye çeşidi yapılabilmektedir. Tart hamuru tuzlu olarak da yapılmakla birlikte çoğunlukla tatlı olarak yapılır. Tart hamuru elde şekil verilebileceği gibi tart kabı da kullanılabilir.

Tart hamuru için gereken malzemeler
Tart hamuru nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve yumurtayı derin bir kapta yoğurulur. Daha sonra pudra şekeri ve vanilya eklenerek yoğurulmaya devam edilir. Son aşama olarak göz kararı un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur bir saat dinlemeye bırakılır. Bir saat sonra tart hamuru hazır hale gelir.

Yapılan tart hamuru daha sonra istenilen meyve ile iç harç hazırlanarak fırında pişirilerek tamamen hazır hale gelir. Mesela elmalı tart için elma, tarçın, ceviz içi, şeker yeterli olacaktır. Elmaları rendeleme işlemi yapıldıktan sonra diğer malzemelerle karıştırılarak iç harç elmalar suyunu çekene kadar ya da pembeleşinceye kadar ocakta çevrilir ve daha sonra hazır hale getirilir. Cupcake kalıplarının içine yaymış olduğumuz tart hamurunun içine soğumuş olan iç harcımızı koyduktan sonra tart hamurundan küçük parçalarla üzerini şekillendirerek tüm tepsiyi hazırladıktan sonra 170 derece ısınmış olan fırında 15-20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }