{ "title": "Tart Kek", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/tart-kek.jpg", "date": "20.01.2024 07:50:13", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Tart kek: Kek sevenler için çok hoş bir alternatiftir. Bildiğimiz sıradan keklerin yerine çok daha şık ve lezzetli tart kekler yapabilirsiniz. Şahsen keki çok seven biriyimdir. Fakat misafirlerime sadece kek ikram etmekten biraz çekinirim. Kek yapımı kolay ve sık tüketilen bir atıştırmalık olunca misafirler için fazla cazip gelmemektedir. Ama kekte ufak değişiklikler yapıp tart kek hazırladık bir de onları süsledik mi hem görsel olarak hem de lezzet olarak keyifle misafirlerimize de sevdiklerimiz de ikram edebiliriz. Tart kek birçok kişi için zahmetli gözükebilir fakat oldukça pratik bir lezzettir. Denemek isteyen herkese şiddetle tavsiye ederim. Birçok defa yaptığım ve hata şansı neredeyse sıfır olan tart kek tarifini sizlerle paylaşıyorum yapmanız gereken tek şey tarife harfiyen uymak olacaktır.

Tart kek tarifi için gerekli malzemeler
Tart Kek Üzeri için
Tart Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurta ve toz şekeri derince bir kâseye alıp mikser yardımı ile köpürene kadar bir güzel çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ve sütü ekliyoruz bir miktar daha çırpıp un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırıp kekin içerisine eleyerek ilave ediyoruz. Bu şekilde tart kekin daha iyi kabarmasını sağlayabiliriz. Bütün malzemeleri birleştirip çırptığımız keki yağladığımız tart kalıbına döküyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz. Tart kek çok kısa sürede pişen bir kek olduğu için 10 dakika sonra kontrol edin yaklaşık 15 dakikada pişmiş olacaktır. Kek fırında pişerken biz üst kremasını hazırlayalım.

Tart kekin üst kreması için süt ve bir paket çikolata sosunu küçük bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Burada sütün miktarını biz az tuttuk nedeni sosun kıvamının biraz daha katı olması için bu şekilde tart kekinin üzerinde daha kalıcı olacaktır. Kaynayan sosun içerisine bir kaşık tereyağını ekleyip iyice çırpıyoruz. Ardından bir kenarda ılımaya bırakıyoruz. Keki fırından çıkartıp onu da ılımaya bırakıyoruz. Daha sonra iki adet muzu soyup halka şeklinde dilimliyoruz. Ilıyan kekin üzerinden çok ince bir tabaka soyuyoruz ve dilimlediğimiz muzları diziyoruz kekin kenar kısımlarından bir parmak kadar bırakıyoruz köstebek pastada olduğu gibi. Muzları tart kekinin üzerine dizdikten sonra iyice çırptığımız çikolata sosunu gezdiriyoruz. Bir müddet soğuyup üzeri donunca beyaz çikolata rendesiyle süslüyoruz. Yaklaşık 5-6 saat beklettiğimiz tat kek servise hazırdır afiyet olsun.
" } ] }