{ "title": "Tuzlu Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/tuzlu-tart.jpg", "date": "20.01.2024 03:15:47", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Tuzlu Tart, Herhangi bir kalıp kullanmadan, hamuru daha ince yağlı kâğıt üzerinde yapılan bir tatlı türüdür. Tartın tatlısı olduğu gibi tuzlu tart da yapılır. İsteğe göre tuzlu tart veya tatlı tart yapılabilir. Tuzlu tartın yapılışı aynı böreğe benzer tek fark tart hamurdan yapılır. Lezzet bakımında oldukça güzel olduğu için çok tercih edilir. Yapımı zahmetli olsa da kadınlar arası günlerde, yemek davetlerinde veya başka özel günlerde tercih edilir. Tuzlu tartın lezzetinin tutturmak da zor değildir. Kalori bakımında yüksek değerlere sahip olduğu için çok sık tercih edilmemelidir.

Tuzlu Tart malzemeleri
İçi için
Tuzlu Tart Üzeri için
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
Tuzlu Tart Nasıl Yapılır?

İlk olarak tartın hamuru yapılır. Derin bir kabın içerisine hamur malzemelerin hepsi konulur ve iyice hamur kıvamını alana kadar yoğrulur. Hamur tartın içini yapana kadar dinlenir. Maydanozlar yıkanır ve ince ince doğranır. Derin bir kap daha alınır içerisine içi için gerekli olan malzemelerin hepsi konulur ve karıştırılır. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisinin içerisine tart hamuru serilir. Tart hamurun üzerine hazırlanan iç dökülür. Bir kâsenin içerisinde yumurta ve süt karıştırılır. Tartın her yerine gelecek şekilde dökülür. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilmesi için konulur ve üzerin kızarana kadar pişirmeye devam edilir. Piştikten sonra isteğe göre sıcak veya soğuk servis edilir.

Afiyet Olsun.

" } ] }