{ "title": "Vişneli Tart", "image": "https://www.tart.gen.tr/images/visneli-tart.jpg", "date": "20.01.2024 12:30:05", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Vişneli Tart, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve tatları ile meşhurdur. Çeşit çeşit yemekler, pastalar börekler yapılır. Hepsi birbirinden güzel olur. Yemekleri ile meşhur olduğu kadar tatlıları ile de meşhurdur. Birçok tatlı yapılır, yapması biraz zahmetli olur ama tadına doyulmaz lezzetler meydana çıkar.

Hamurlu tatlılardan olan vişneli tart, yapımı biraz zahmetli olan bir tatlıdır. Ama görüntüsü ile göz doldurur. Lezzeti ise damakta iz bırakır. Her damağa hitap eder, büyüklü küçüklü herkes severek yer. Misafirlerinize sunacağınız güzel bir lezzettir. Haydi şimdi vişneli tartı yapmaya başlayalım.

Vişneli tart tarifi için gerekli malzemeler

Hamuru için
İçi için
Vişneli tart nasıl yapılır?

Önce vişneleri bir güzel temizleyelim. Çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alalım. Sonra üzerine şekeri ilave edip ocağın altını açalım. Üzerine nişastayıda koyup karıştırarak pişirelim. Vişneler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp, iç harcımızı soğumaya bırakalım. Bizde bu arada tart hamurunu hazırlayalım.

Hamuru için bir hamur yoğurma leğeni alalım. Sonra içine oda sıcaklığında beklemiş yağı, yumurtayı ve pudra şekerini alıp eliniz eli karıştırmaya başlayın. Sonra üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.

Hamurdan büyük bir parça alıp merdane ile açalım. Sonra yuvarlak bir fırın kabının içini yağlayıp açtığımız hamuru içine serelim. Sonra üzerine hazırladığımız harcı serelim. Harcın üzerine kalan hamurlardan alıp şeritler yapalım. Sonra minik minik kareler olacak şekilde şeritleri üzerine dizelim.

170 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Piştiğini anladıktan sonra fırından alıp üzerine pudra şekeri serpelim. Sonra çayın yanında dilimleyerek servis yapalım.
" } ] }